Polowo, ogrodniczo, kuchennie
Akcja: Nie kradnij zdjęć!
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów World Bread Day 2013 - 8th edition! Bake loaf of bread on October 16 and blog about it! Oferty > Raise Awareness! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Koperty z ciasta francuskiego z mielonym miesem

Bardzo lubiane w naszej rodzinie :)

Na ok. 8 sztuk

1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)

250 g miesa mielonego wieprzowego i wolowego

1 jajko

2 lyzeczki musztardy

2 lyzki posiekanego szczypiorku

2 lyzki tartej bulki

1 lyzeczka marynowanego zielonego pieprzu

sol, pieprz

Wymieszac ze saoba skladniki nadzienia, posolic i popieprzyc do smaku. Mozna dodac rozne dodatki, ja np, czesto dokladam pokrojona w kosteczke marczew, selera, zielony groszek.

Rozlozyc ciasto francuskie, nakladac na nie kulki nadzienia. Ciasto pokroic na kwadraty. Brzegi kwadratow skladac do srodka tworzac "koperty"

Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 200°C ok. 30 minut.

niedziela, 01 maja 2011, karto_flana

Komentarze
2011/05/01 21:48:09
różne już cuda z ciasta francuskiego jadłam, ale z mięsem mielonym jeszcze nie próbowałam :) wygląda bombowo
-
2011/05/02 07:32:17
Super przekąska:)
-
2011/05/02 13:27:26
Gruszko- zapraszam wiec do sprobowania :)

Wiosenko- taka w sam raz! :)