Polowo, ogrodniczo, kuchennie
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów World Bread Day 2016 (October 16) Raise Awareness! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne rondel
Blog > Komentarze do wpisu
Slodkie ciasto z cukinia

Cukinia w ciescie na slodko? Czemu nie? Ciasto robi sie szybko, zjada jeszcze szybciej ;) Moim zadaniem cukinia jest lekko wyczuwalna, ale nie nadaje "warzywnego" smaku, raczej lekko orzechowy pomieszany ze smakiem pestek z dyni. Naprawde ciekawie i pysznie :)

Na forme keksowa o dlugosci 30 cm:

400 g mlodej cukini

3 jajka

200 g cukru

400 g maki

szzcypta soli

1 opakowanie proszku do pieczenia (przeznaczone na 500 g maki)

1 opakowanie cukru waniliowego

150 g mielonych migdalow

200 g margaryny do pieczenia

Cukinie obrac i zetrzec na tarce o drobnych otworach. Jajka utrzec z cukrem, cukrem waniliowym i margaryna na puszysta mase. Dodawac make wymieszana z migdalami proszkiem do pieczenia naprzemian z utarta cukinia. Przelozyc do wysmarowanej tluszczem foremki. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C (z termoobiegiem- 160°C) ok. 70 minut.

Przepis uczestniczy w akcji:



Przepis z: "Gut & günstig"- "Meine Familie und ich" nr 6/2012

piątek, 06 lipca 2012, karto_flana
Tagi: ciasto cukinia

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: WegAnka, *.dynamic.chello.pl
2012/07/06 14:07:35
Robiłam niedawno 2 różne ciasta z cukinią, ale średnio mi smakowały. Mam jeszcze jeden przepis do wypróbowania, może będzie smaczniejsze.
-
2012/07/06 18:26:04
Zaciekawiłaś mnie bardzo...
-
2012/07/06 22:40:56
i ja robiłam ciasto z cukinią :) rewelacja prawda? są przepyszne!
-
2012/07/09 10:24:45
Weganko- mnie smakowalo :)
Aniol :)
Tak, oliwku- pychota :)
-
2012/07/15 10:29:20
Wypróbuję :D
-
2012/07/29 19:38:05
połączenia cukinii z migdałami jeszcze nie jadłam, ale brzmi ciekawie i smakowicie :)