Polowo, ogrodniczo, kuchennie
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów World Bread Day 2016 (October 16) Raise Awareness! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Cebulowo- jablkowa pasta do pieczywa

Moze sie skusicie? Przyjemnie owocowa w smaku, ale i cebulowa- przypomina mi duszona cebule z mojego rodzinnego domu. Najlepiej smakuje z razowym chlebem.

Dla 4 -6 osob:

2 cebule

2 duze jablka

2 lyzki oleju

2 lyzki masla

1 lyzka brazowego cukru

sol, pieprz

Cebule obrac i drobno posiekac. Jablka obrac, wyjac gniazda nasienne i drobno pokroic. Na patelni rozgrzac olej, usmazyc polowe cebuli na rumiano, posolic, przelozyc na talerz. Na masle usmazyc pozostala cebule i jablka do miekkosci. Dodac cukier, smazyc przze ok. 5 minut czesto mieszajac. Zmiksowac blenderem, dodac pozostala cebule iw ymieszac. Doprawic do smaku sola i pieprzem.

Przepis z: "Meine Familie & ich books" nr. 11/2012 "Brote für Genisser"

środa, 28 listopada 2012, karto_flana

Polecane wpisy

Komentarze
2012/12/04 00:00:38
Nigdy bym nie pomyslala, ze mozna polaczyc cebule z jablkami:) Pozdrawiam:)
-
2012/12/05 12:23:27
Agatko- sprobuj- moze polubisz? ;) Pozdrawiam!