Polowo, ogrodniczo, kuchennie
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów World Bread Day 2016 (October 16) Raise Awareness! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne rondel
Blog > Komentarze do wpisu
Weekendowa cukiernia styczen 2013- Moje Salzburger Nockerln (Suflet z Salzburga)

Upieklam, jak na gospodynia Weekendowej Cukierni  przystalo. :) Smakowal :) Pewnie zrobie nie raz jeszcze :) Nie wiem, czemu, ale zawsze balam sie sufletow. Ze sie nie udadza, ze opadna. Pierwsze koty za ploty. Nad tworzeniem sufletowych gor musze jeszcze popracowac, bo wyszedl mi raczej plaskowyz, ale i tak uwazam, ze prezentuje sie niezle. Polecam! Przepis znajdziedze w moim blogu tutaj.

Kilka uwag technicznych:

- suflety lubia rownomierna temperature w piekarniku- najlepiej piec z funkcja termoobiegu i wlozyc do nagrzanego piekarnia z wlasciwa temperatura- piekarnik nie moze byc za zimny

- nie podgladamy sufleta przed upieczeniem- nie uchylamy przez caly czas pieczenia drzwiczek piekarnika, bo inaczej suflet opadnie.

Po polaniu owocowym sosem, suflet zabarwil sie na czerwono :) Smakuje bardzo lekko- jak mieszanka sufletu, biszkoptu i omletu.

Weekendowa Cukiernia Grudzień

poniedziałek, 14 stycznia 2013, karto_flana
Tagi: suflet jajka sos

Polecane wpisy

Komentarze
2013/01/14 17:46:56
kocham suflety.. z córką robiłysmy czekoladowy. pycha.. twój tez wygląda cudnie:))
-
2013/01/16 09:15:22
Suflet czekoladowy brzmi pysznie satine :) Moze powinnam zrobic?