Polowo, ogrodniczo, kuchennie
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów World Bread Day 2016 (October 16) Raise Awareness! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne rondel
Blog > Komentarze do wpisu
Losos zapiekany z pomidorami i serem mozarella

Cos, a`la saltka Caprese. Niemale zaskoczenie na talerzu, ale bardzo smakowite :)

 

Dla 4 osob:

1 cytryna

600 g filetow z lososia

500 g pomidorow

2 lyzki masla

sol, pieprz, papryka w proszku

suszony rozmaryn i bazaylia

125 g mozarelli

4 lyzki startego parmezanu

1 lyzka bulki tartej

Cytryne sparzyc wrzatkiem, otrzec skorke, a sok wycisnac. Filety z lososia skropic sokiem z cytryny. Pomidory sparzyc wrzatkiem, obrac ze skorki i pokroic na cwiartki. Maslo rozpuscic i posmarowac nim filety rybne. Filety przelozyc do naczynia zaroodpornego. Posypac sola, pieprzem, papryka i otarta skorka z cytryny. Nalozyc czastki pomidora. Posypac rozmarynem i papryka. Mozarelle pokroic na plasterki i wylozyc na filety. Posypac parmezanem i tarta bulka. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C ok. 25 minut.

Przepis z: Rezepte mit Pfiff" nr 2/2010

niedziela, 24 listopada 2013, karto_flana

Polecane wpisy