Polowo, ogrodniczo, kuchennie
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów World Bread Day 2016 (October 16) Raise Awareness! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Babka z limonkami

 

Swietny, orzezwiajacy smak :)

Na forme z kominkiem o srednicy 26 cm:

150 g jogurtu naturalnego pelnotlustego

5 jajek

skorka otarta i sok z 2 limonek

450 g cukru

1 opakowanie cukru waniliowego

450 ml oleju

600 g maki

1 1/2 opakowania proszku do pieczenia (kazde opakowanie przeznaczone na 500 g maki)

Jogurt wlozyc do miski, dodac jajka, sok i skorke otarta z limonek, cukier, cukier waniliowy i olej. Ubic mikserem na puszysta mase. Make wymieszac z proszkiem do pieczenia, stopniowo dodawac do miski  z pozostalymi skladnikami i ubijac mikserem. Ciasto przelozyc do natluszczonej foremmki. Wstawic do nagrzanego piekarnia ( 175°C, z termoobiegiem- 150°C). Piec ok. 1 1/4 godz. Sprawdzic patyczkiem, czy ciasto w srodku nie jest plynne.  Mozna polukrowac.

Przepis z; "Laura.Backen im Frühling" nr 2/2011

sobota, 27 września 2014, karto_flana

Polecane wpisy

Komentarze
2014/09/28 19:00:53
Piękna Ci wyrosła :)
-
2014/10/26 10:38:40
Gin- dzieki :)