Polowo, ogrodniczo, kuchennie
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów World Bread Day 2016 (October 16) Raise Awareness! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Japonski miodowy biszkopt kasutera

Niestety zupelnie mi sie to ciasto nie udalo, mimo dwukrotnego podejscia. Podejrzewam, ze bylo w nim za malo maki, a przepis byl nieco felerny... Dlatego pozwolilam sobie zmienic ilosc maki na wiecej. Tym razem bylo lepiej, choc zabraklo juz zdjec z prawidlowym wynikiem ;)

Na forme o boku 24 cm i wysokosci co najmniej 10 cm

180 g maki

5 jajek

150 g cukru

80 g miodu

3 lyzeczki proszku do pieczenia.

Jajka ubic mikserem dodajac stopniowo cukier i miod, tak dlugo az nie bedzie  wnim krysztalkow cukru. Dodac make przesiana z proszkiem do pieczenia, wymieszac lekko. Przelozyc do natluszczonej foremki, piec w temperaturze 180°C pol godziny.

Przepis z: "Kulinarny Atlas Swiata Gazety Wyborczej- Japonia"

sobota, 14 lutego 2015, karto_flana
Tagi: ciasto

Polecane wpisy

Komentarze
2015/02/15 23:46:24
Ciekawe :)