Polowo, ogrodniczo, kuchennie
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów World Bread Day 2016 (October 16) Raise Awareness! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Surówka z kapusty jaroma

Ponoć ta odmiana kapusty jest bardziej łagodna w smaku i nie sprawia aż tak wielu wzdęć. Sos sojowy wzmacnia zielony kolor :)

Dla 4 osob:

800 g kapusty jaroma (ewentualnie białej)

4 łyzki octu jabłkowego

4 łyzki sosu sojowego

1-2 marchewki

2-3 cebulki dymki ze szczypiorem

2 łyzki wody

4 łyżki oleju

2 łyzki cukru

Kapuste drobno poszatkować, przełozyć na sito i przelać wrzątkiem, odcisnąć. odstawić do wystygnięcia. Marchew obrać i pokroić w talarki. Cebulke pokroić w talarki wraz ze szczypiorkiem, wymeiszac z kapustą. Pozostałe skąłdniki połączyć na jednolity sos, wymieszać z  warzywami, odstawić na pół godziny do lodówki.

Jak co roku przyłączam się do akcji Zielono mi i wspólnie przywolujemy wiosnę :)

Przepis na pdst. przepisu  z: Chefkoch.de


niedziela, 19 marca 2017, karto_flana

Polecane wpisy

  • Saatka z zielonych szparagów i pomidorów

    Sezon na szparagi już trwa :) Dla 4 osób: 1 kg zielonych szparagów 1 cebula 2 łyżki masła 4 łyżki białego octu balsamicznego 4 łyżki oleju słonecznikowego 250 g

  • Gicz wołowa w sosie pomidorowym

    Dziś bardzo pożywne danie. Dla 4 osób: 1 gicz wołowa 1 puszka siekanych pomidorów 1/4 l czerwonego wina 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryki 1 kostka

  • Placek marmurkowy z malinami

    Już niedługo ruszy sezon na maliny :) Na formę o średnicy 26 cm: 3 duże jajka 130 g cukru 20 g cukru waniliowego 150 g mąki kukurydzianej 80 g skrobi kukurydzia