Polowo, ogrodniczo, kuchennie
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów World Bread Day 2016 (October 16) Raise Awareness! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Surówka z kapusty jaroma

Ponoć ta odmiana kapusty jest bardziej łagodna w smaku i nie sprawia aż tak wielu wzdęć. Sos sojowy wzmacnia zielony kolor :)

Dla 4 osob:

800 g kapusty jaroma (ewentualnie białej)

4 łyzki octu jabłkowego

4 łyzki sosu sojowego

1-2 marchewki

2-3 cebulki dymki ze szczypiorem

2 łyzki wody

4 łyżki oleju

2 łyzki cukru

Kapuste drobno poszatkować, przełozyć na sito i przelać wrz±tkiem, odcisn±ć. odstawić do wystygnięcia. Marchew obrać i pokroić w talarki. Cebulke pokroić w talarki wraz ze szczypiorkiem, wymeiszac z kapust±. Pozostałe sk±łdniki poł±czyć na jednolity sos, wymieszać z  warzywami, odstawić na pół godziny do lodówki.

Jak co roku przył±czam się do akcji Zielono mi i wspólnie przywolujemy wiosnę :)

Przepis na pdst. przepisu  z: Chefkoch.de


niedziela, 19 marca 2017, karto_flana

Polecane wpisy

  • Keks ze ¶liwkami

    300g ¶liwek 4 łyżki masła 1,2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki cynamonu 150 g cukru 160 g m±ki 3 jajka Umyte i wypestkowane ¶liwki usmażyć na 1 łyżce

  • Zupa grzybowa kremowa

    50 dag ¶wieżych grzybów (mog± być mieszane) kostka bulionowa 4 łyżki kremówki 2 łyżki sklarowanego masła duża cebula po łyżeczce m±ki pszennej i ziemn

  • Austriackie nale¶niki Palattschinken

    Nieco inne w smaku niż tradycyjne: lżejsze, mu¶linowe... Dla 4 osób: 1 jajko szczypta soli 100 g m±ki 150 ml mleka 2 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki gazowanej