Polowo, ogrodniczo, kuchennie
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów World Bread Day 2016 (October 16) Raise Awareness! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne rondel
Blog > Komentarze do wpisu
Surówka z kapusty jaroma

Ponoć ta odmiana kapusty jest bardziej łagodna w smaku i nie sprawia aż tak wielu wzdęć. Sos sojowy wzmacnia zielony kolor :)

Dla 4 osob:

800 g kapusty jaroma (ewentualnie białej)

4 łyzki octu jabłkowego

4 łyzki sosu sojowego

1-2 marchewki

2-3 cebulki dymki ze szczypiorem

2 łyzki wody

4 łyżki oleju

2 łyzki cukru

Kapuste drobno poszatkować, przełozyć na sito i przelać wrzątkiem, odcisnąć. odstawić do wystygnięcia. Marchew obrać i pokroić w talarki. Cebulke pokroić w talarki wraz ze szczypiorkiem, wymeiszac z kapustą. Pozostałe skąłdniki połączyć na jednolity sos, wymieszać z  warzywami, odstawić na pół godziny do lodówki.

Jak co roku przyłączam się do akcji Zielono mi i wspólnie przywolujemy wiosnę :)

Przepis na pdst. przepisu  z: Chefkoch.de


niedziela, 19 marca 2017, karto_flana

Polecane wpisy

  • Ziemniaczane łódeczki

    Dla 4 osób: 4 duże kartofle po 300 g marchewek i różyczek brokułu 1 cebula 1 ząbek czosnku 200 g pieczarek 300 g piersi z kurczaka 2 łyżki oleju 500 ml bulionu

  • Szwedzki biszkopt z jabłkami

    Polecam :) 7 jabłek sok z cytryny 4 jajka 325 g cukru 120 g masła 125 ml mleka 300 g mąki 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu cukier pud

  • Drożdżowe rogaliki topielce

    Składniki: 500 g mąki 250 g masła 50 g drożdży 2 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki cukru waniliowego Mąkę przesiać, posiekać z masłem, dodać drożdże rozpus