Polowo, ogrodniczo, kuchennie
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów World Bread Day 2016 (October 16) Raise Awareness! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Ryż z pieczarkami

Smakuje zupelnie solo, jak  tez jako dodatek do obiadu. Propozycja do pieczarkowego tygodnia. Choć sie spóźniłam o jedne dzień... ;)

Dla 4 osób:

250 g ryżu

200 g pieczarek

1 mała cebula

1 marchewka

pół pęczka pietruszki 

 2 łyzki oleju

sól, pieprz

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Grzyby oczyścić i pokroić wna plasterki. Cebulę obrać i posiekać. Marchew obrać i pokroić w kostkę, Pietruszkę drobno posiekać. 1 łyzkę oleju rozgrzać na patelni, dodac cebule i marchew podsmazyć przez 7 minut. Przełożyć na półmisek, dodac pozostały olej i udusić grzyby. Połączyć wszystkie skąłdniki i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Przepis z: "Gut & günstig" nr 12/2014

wtorek, 25 kwietnia 2017, karto_flana

Polecane wpisy