Polowo, ogrodniczo, kuchennie
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów World Bread Day 2016 (October 16) Raise Awareness! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne rondel
Blog > Komentarze do wpisu
Kremowa zupa z kurek

Zupa pyszna neisamowicie- z zebranych w lesie świezych kurek.

Dla 4 osób:

400 g kurek

1 l bulionu warzywnego

1 marchewka

4 ziemniaki

1 czerwona cebula

2 łyzki masła

2 łyzki oliwy

2 łyzki octu balsamicznego

4 ziarenka ziela angielskiego

2 listki laurowe

4 łyzki smietanki 30 procentowej

sól, pieprz

Ziemniaki i marchew obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do bulionu, dodać ziele angielskie i listki laurowe,dusić pod przykryciem. Kurki oczyścić. Na patelni rozgrzać masło i oliwę , wrzucić kurki. Smażyć wraz z posiekaną cebulą i octem. Kiedy kurki zmiękną przelać całość do gotującego się wywaru warzywnego. Usunąć ziele angielskie i listki laurowe, zmiksować, doprawić do smaku i dodać śmietankę.

piątek, 27 października 2017, karto_flana
Tagi: zupa

Polecane wpisy

  • Zupa grzybowa kremowa

    50 dag świeżych grzybów (mogą być mieszane) kostka bulionowa 4 łyżki kremówki 2 łyżki sklarowanego masła duża cebula po łyżeczce mąki pszennej i ziemn

  • Leberknödel

    Mam pewne klopoty z przetlumaczeniem nazwy tego dania. W zasadzie to dodatek do dań. Pulpety z... watrobki podawane, tutaj w Bawarii, w rosole. Dla 4 osób: 200

  • Chłodnik polski

    W sam raz na upały :) Pyszny z młodymi kartofelkami, a nawet z chlebem :) Dla 4 osób: 200 g czerwonych buraków 200 ml wody spod kiszonych ogórków ok. 1l kwaśnej

  • Zupa cukiniowa z rukolą

    Zapraszam na smaczną zupę idealną na tę porę roku. Piękny zielony kolor zawdzięcza dodatkowi rukoli. Rukola dodała również nieco pikantności zupie. Polecam Skła

  • Barszcz kompromisowy

    Zdarza Wam się ufiksować na jakieś danie lub połączenie smaków, i jadacie je do znudzenia? Miałam tak tej wiosny z kapustą (o czym wspominałam, na szczęście jej

Komentarze
Gość: Weronika, *.play-internet.pl
2017/10/28 08:02:32
W tym roku sezon grzybowy był naprawdę bardzo obfity. Szukając inspiracji trafiłam na Twojego bloga. Z chęcią wypróbuje Twój przepis, z tym że ułatwię sobie życie i zamiast gotować bulion użyje tego gotowego, w butelce od Krakusa. Naprawdę świetnie smakuje, a skład ma fajny bez konserwantów i innych... Od dnia kiedy go odkryłam z mojej kuchni wyeliminowałam kostki rosołowe :) Dzięki za przepis!
-
2017/10/29 15:42:31
Świetna zupka - jeszcze z kurek, które tak bardzo uwielbiam :) Spróbuję też taką przyrządzić w tym tygodniu, stęskniłam się trochę za zupami.
-
Gość: Emi, *.play-internet.pl
2017/11/16 00:13:18
Uwielbiam tą zupę, też często robię. Zainteresowanych zapraszam również do mnie na bloga pigulagotuje.blogspot.com