![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Blog > Komentarze do wpisu
Polędwiczka wieprzowa w cebulce.
Na niedzielny obiad. Zrodlo przepisu: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/poledwiczki-duszone-w-cebuli-4 Składnikipolędwiczka wieprzowa ok. 0,5 kg bulion Polędwiczkę myjemy osuszamy i kroimy na około 1cm plastry. Delikatnie spłaszczamy ręką i obustronnie przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. W garnku lub na głębokiej patelni rozgrzewamy masło klarowane. Osmażamy polędwiczki z obu stron prze minutę a następnie wykładamy na talerz. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa przesmażamy pokrojone w piórka cebule aż się nie zeszklą. Dodajemy polędwiczki i podlewamy bulionem tak, aby zakrył mięso. Dusimy na wolnym ogniu przez 40 minut. Jeżeli płyn się zredukuje zbyt szybko możemy mięso podlać jeszcze niewielka ilością wody lub bulionu. poniedziałek, 04 grudnia 2017, karto_flana
Tagi:
wieprzowina
|