Polowo, ogrodniczo, kuchennie
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów World Bread Day 2016 (October 16) Raise Awareness! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Pikantny sos paprykowy

Polecam do mięs:)

Dla 4 osób:

100 g słoniny

2 cebule

4 z±bki czosnku

1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki

1/2 łyżeczki mielonej papryki pikantnej

700 ml wywaru mięsnego

2 czerwone papryki

sól, pieprz

mielony kminek

200 ml kwa¶nej ¶mietany

2 łyżki m±ki

majeranek

Słoninę pokroić na drobno, wysmażyć na skwarki, dodać posiekan± cebulę i wyci¶nięty czosnek. Krótko podsmażyć, posypać zmielonymi paprykami i po chwili zalać wywarem. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać pokrojone papryki i gotować jeszcze 30 minut. Doprawić sol± i pieprzem oraz kminkiem. Zagę¶cić ¶mietan± wymieszan± z m±k±. Gotować na małym ogniu 20 minut. Na końcu dodać majeranek.

pi±tek, 09 marca 2018, karto_flana

Polecane wpisy

  • Keks ze ¶liwkami

    300g ¶liwek 4 łyżki masła 1,2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki cynamonu 150 g cukru 160 g m±ki 3 jajka Umyte i wypestkowane ¶liwki usmażyć na 1 łyżce

  • Zupa grzybowa kremowa

    50 dag ¶wieżych grzybów (mog± być mieszane) kostka bulionowa 4 łyżki kremówki 2 łyżki sklarowanego masła duża cebula po łyżeczce m±ki pszennej i ziemn

  • Austriackie nale¶niki Palattschinken

    Nieco inne w smaku niż tradycyjne: lżejsze, mu¶linowe... Dla 4 osób: 1 jajko szczypta soli 100 g m±ki 150 ml mleka 2 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki gazowanej