Polowo, ogrodniczo, kuchennie
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów World Bread Day 2016 (October 16) Raise Awareness! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne rondel
Blog > Komentarze do wpisu
Pikantny sos paprykowy

Polecam do mięs:)

Dla 4 osób:

100 g słoniny

2 cebule

4 z±bki czosnku

1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki

1/2 łyżeczki mielonej papryki pikantnej

700 ml wywaru mięsnego

2 czerwone papryki

sól, pieprz

mielony kminek

200 ml kwa¶nej ¶mietany

2 łyżki m±ki

majeranek

Słoninę pokroić na drobno, wysmażyć na skwarki, dodać posiekan± cebulę i wyci¶nięty czosnek. Krótko podsmażyć, posypać zmielonymi paprykami i po chwili zalać wywarem. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać pokrojone papryki i gotować jeszcze 30 minut. Doprawić sol± i pieprzem oraz kminkiem. Zagę¶cić ¶mietan± wymieszan± z m±k±. Gotować na małym ogniu 20 minut. Na końcu dodać majeranek.

pi±tek, 09 marca 2018, karto_flana

Polecane wpisy

  • Słodkie bułki z mielonymi migdałami

    Na 12 sztuk: 800 g m±ki 200 g mielonych migdałów 42 g ¶wieżych drożdży 400 ml letniego mleka 2 łyżeczki cukru waniliowego 100 g cukru 3 jajka 100 g miękkiego ma

  • Sałata z jajkami

    Dzi¶ naprawdę bardzo prosto- łapmy witaminy na jesień. Dla 4 osób główka sałaty 2 szalotki 2 pomidory 3 gotowane jajka pęczek szczypiorku Sałatę umyć, osuszyć,

  • Kapusta z jabłkami

    Porcja jesiennych witamin. Dla 4 osób: 800 g ¶wieżej kapusty 1 spora cebula 2 łyżki smalcu 100 ml czerwonego wina 400 g kwa¶nych jabłek li¶ć laurowy, goĽdzik cu