Polowo, ogrodniczo, kuchennie
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów World Bread Day 2016 (October 16) Raise Awareness! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne rondel
Blog > Komentarze do wpisu
Gicz wołowa w sosie pomidorowym

IMG_0066

Dzi¶ bardzo pożywne danie.

Dla 4 osób:

1 gicz wołowa

1 puszka siekanych pomidorów

1/4 l czerwonego wina

1 cebula

2 z±bki czosnku

1/2 czerwonej papryki

1 kostka rosołowa

listki laurowe

sól, pieprz

Gicz doprawić do smaku pieprzem i sol± i podsmażyć z obu stron na oleju. Na tym samym oleju podsmażyć posiekan± cebulkę, czosnek i paprykę. Kostkę rosołow± rozpu¶ci w jednej szklance gor±cej wody i wraz z winem dolać do sosu. Dusić aż płyn nieco odparuje, następnie dodać pomidory z puszki, wymieszać i zagotować, doprawić do smaku pieprzem i sol±. Przełożyć wszystko do żaroodpornego naczynia. Ułożyć na sosie gicz wołow±. Wstawić do piekarnika w 180st C. Piec pod przykryciem ok. 2 godziny, po godzinie obracaj±c gicz na drug± stronę. Na pół godziny przed końcem pieczenia dodać listki laurowe.

Przepis na podst.: http://www.abenteuerkochen.com/2011/12/ossobuco-alla-milanese-nicht-mit-kalb.html

poniedziałek, 14 maja 2018, karto_flana
Tagi: wolowina

Polecane wpisy

  • Steki wołowe a 'la Esterhazy

    Rodzina szlachecka Esterhazy zasłynęła na terenie całej monarchii austro-węgierskiej jako wybitni smakosze. To danie jest obecnie popularne również w Austrii. D

  • Gulasz mocno w sosie

    Wszelkie gulaszowe wariacje s± u nas mile widziane ;) Dla 4 osób: 1 marchewka 100 g korzenia selera 1,5 kg cebuli 4 z±bki czosnku 2 kg mięsa na gulasz wołowego

  • Gulasz a la boef bourgignon

    Swietna obiadowa propozycja :) Dla 4-6 osob: 600 g marchwi 6 cebul 1 zabek czosnku 600 g miesa wolowego na gulasz 150 g boczku 150 g smietany creme fraiche 3 ly

  • FASOLKA PO . . . MOJEMU

    Czy wiecie, ze ... jedna z pozytywnych cech fasoli jest wpływ na sprawnosc myslenia, dzieki zawartej w niej lecytynie. Bialko fasoli ma duza zawartosc lizyny, z