Polowo, ogrodniczo, kuchennie
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów World Bread Day 2016 (October 16) Raise Awareness! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne rondel
Blog > Komentarze do wpisu
Sałatka z zielonych szparagów i pomidorów

IMG_0951

Sezon na szparagi już trwa :)

Dla 4 osób:

1 kg zielonych szparagów

1 cebula

2 łyżki masła

4 łyżki białego octu balsamicznego

4 łyżki oleju słonecznikowego

250 g pomidorów koktajlowych

pietruszka

sól, pieprz, cukier

Szparagi obrać (zielone tylko u dołu), pokroić na cząstki i zagotować w osolonej i ocukrzonej wodzie aż będą miękkie. Odcedzić i wystudzić.

Cebulę posiekać i podsmażyć na rumiano na maśle. Dodać ocet i olej, wyłączyć płomień, włożyć pokrojone szparagi i wymieszać, odstawić do ostygnięcia. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Pomidorki pokroić, wymieszać ze szparagami i posiekana pietruszką, ewentualnie doprawić jeszcze do smaku.

Przepis na podst. przepisu z: "Lisa. Kochen und Backen" nr 5/2013

wtorek, 15 maja 2018, karto_flana
Tagi: salatka

Polecane wpisy