Polowo, ogrodniczo, kuchennie
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów World Bread Day 2016 (October 16) Raise Awareness! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne rondel
Blog > Komentarze do wpisu
Papryka nadziewana mięsem i ryżem

Powoli rusza sezon na paprykę i pomidory aby we wrze¶niu osi±gn±ć apogeum.

6 papryk czerwonych (u mnie podłużne)

0,5 kg mięsa mielonego

100 g białego ryżu 

1 cebula

1 z±bek czosnku (można pomin±ć)

sól, pieprz

 Papryki przekroić na pół, wyj±ć gniazda nasienne i dokładnie umyć. 

Cebulę pokroić w drobn± kostkę. Zeszklić na rozgrzanej patelni z łyżk± oleju. Ryż ugotować. 

Do miski wrzucić mięso mielone, dodać drobno posiekany czosnek, cebulę i ugotowany ryż. Doprawić sol± i pieprzem. Wymieszać.

Papryki nadziać przygotowanym farszem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Podlewać wod±, tak aby w naczyniu było jej około 1 cm głęboko¶ci. 

Piec pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 180oC (termoobieg) przez 60-90 minut.

Zdjęcie sprzed upieczenia.

IMG_0476

Przepis z : http://umniewkuchni.blox.pl/2013/12/Papryka-faszerowana-miesem-mielonym-i-ryzem.html

wtorek, 10 lipca 2018, karto_flana

Polecane wpisy

  • Sałatka z kiełbasy

    Danie z Bawarii. Dla 2 osób: 300 g mortadeli 1 cebula 3 ogórki konserwowe 6 łyżek oleju 4 łyżki octu 6 łyżek wody 1 łyżeczka musztardy natka pietruszki (wzięłam

  • Chleb wiejski Kerstin Rentsch

    Zaczyn: 100 g m±ki pszennej (typ 450) 40 g drożdży ¶wieżych 1/2 łyżeczki cukru Ciasto wła¶ciwe: 400 g m±ki pszennej (typ 450) 250 g m±ki żytniej 1 łyżka soli 1

  • Placek jogurtowy

    Prosty przepis na ciasto bez tłuszczu. Na formę o ¶rednicy 26 cm. 2 pojemniki jogurtu naturalnego (po 250 g) 2 szklanki m±ki 1 szklanka cukru 1 jajko 2 łyżeczki