Polowo, ogrodniczo, kuchennie
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów World Bread Day 2016 (October 16) Raise Awareness! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne rondel
Blog > Komentarze do wpisu
Papryka nadziewana mięsem i ryżem

Powoli rusza sezon na paprykę i pomidory aby we wrześniu osiągnąć apogeum.

6 papryk czerwonych (u mnie podłużne)

0,5 kg mięsa mielonego

100 g białego ryżu 

1 cebula

1 ząbek czosnku (można pominąć)

sól, pieprz

 Papryki przekroić na pół, wyjąć gniazda nasienne i dokładnie umyć. 

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na rozgrzanej patelni z łyżką oleju. Ryż ugotować. 

Do miski wrzucić mięso mielone, dodać drobno posiekany czosnek, cebulę i ugotowany ryż. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.

Papryki nadziać przygotowanym farszem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Podlewać wodą, tak aby w naczyniu było jej około 1 cm głębokości. 

Piec pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 180oC (termoobieg) przez 60-90 minut.

Zdjęcie sprzed upieczenia.

IMG_0476

Przepis z : http://umniewkuchni.blox.pl/2013/12/Papryka-faszerowana-miesem-mielonym-i-ryzem.html

wtorek, 10 lipca 2018, karto_flana

Polecane wpisy

  • Placek ucierany ze śliwkami

    Sezon na śliwki w pełni :) Na formę o średnicy 24 cm: 175 g margaryny skórka otarta z 1 cytryny 175 g cukru 2 jajka 200 g mąki 1 płaska łyżeczka proszku do piec

  • Dynia marynowana

    Czy lubicie marynowaną dynię? Ja wprost uwielbiam ten słodko-kwaśny smak! 2-2,5 kg dyni 06 kg cukru 1 szkl. octu 10% 1 l wody (wzięłam więcej) kilka goździków.

  • Kapusta duszona z kminkiem

    Kapusta: 1 Główka białej kapusty (mała, bez głąba i zewnętrznych, zepsutych liści, poszatkowana) 1 jabłko (duże, obrane, pokrojone w kostkę lub cienkie plastry)