Polowo, ogrodniczo, kuchennie
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów World Bread Day 2016 (October 16) Raise Awareness! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Papryka nadziewana mięsem i ryżem

Powoli rusza sezon na paprykę i pomidory aby we wrześniu osiągnąć apogeum.

6 papryk czerwonych (u mnie podłużne)

0,5 kg mięsa mielonego

100 g białego ryżu 

1 cebula

1 ząbek czosnku (można pominąć)

sól, pieprz

 Papryki przekroić na pół, wyjąć gniazda nasienne i dokładnie umyć. 

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na rozgrzanej patelni z łyżką oleju. Ryż ugotować. 

Do miski wrzucić mięso mielone, dodać drobno posiekany czosnek, cebulę i ugotowany ryż. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.

Papryki nadziać przygotowanym farszem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Podlewać wodą, tak aby w naczyniu było jej około 1 cm głębokości. 

Piec pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 180oC (termoobieg) przez 60-90 minut.

Zdjęcie sprzed upieczenia.

IMG_0476

Przepis z : http://umniewkuchni.blox.pl/2013/12/Papryka-faszerowana-miesem-mielonym-i-ryzem.html

wtorek, 10 lipca 2018, karto_flana

Polecane wpisy