Polowo, ogrodniczo, kuchennie
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów World Bread Day 2016 (October 16) Raise Awareness! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne rondel
Blog > Komentarze do wpisu
Papryka nadziewana mięsem i ryżem

Powoli rusza sezon na paprykę i pomidory aby we wrze¶niu osi±gn±ć apogeum.

6 papryk czerwonych (u mnie podłużne)

0,5 kg mięsa mielonego

100 g białego ryżu 

1 cebula

1 z±bek czosnku (można pomin±ć)

sól, pieprz

 Papryki przekroić na pół, wyj±ć gniazda nasienne i dokładnie umyć. 

Cebulę pokroić w drobn± kostkę. Zeszklić na rozgrzanej patelni z łyżk± oleju. Ryż ugotować. 

Do miski wrzucić mięso mielone, dodać drobno posiekany czosnek, cebulę i ugotowany ryż. Doprawić sol± i pieprzem. Wymieszać.

Papryki nadziać przygotowanym farszem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Podlewać wod±, tak aby w naczyniu było jej około 1 cm głęboko¶ci. 

Piec pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 180oC (termoobieg) przez 60-90 minut.

Zdjęcie sprzed upieczenia.

IMG_0476

Przepis z : http://umniewkuchni.blox.pl/2013/12/Papryka-faszerowana-miesem-mielonym-i-ryzem.html

wtorek, 10 lipca 2018, karto_flana

Polecane wpisy

  • Szwedzki biszkopt z jabłkami

    Polecam :) 7 jabłek sok z cytryny 4 jajka 325 g cukru 120 g masła 125 ml mleka 300 g m±ki 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu cukier pud

  • Drożdżowe rogaliki topielce

    Składniki: 500 g m±ki 250 g masła 50 g drożdży 2 jajka 2 łyżki kwa¶nej ¶mietany 2 łyżki cukru waniliowego M±kę przesiać, posiekać z masłem, dodać drożdże rozpus

  • Słodkie bułki z mielonymi migdałami

    Na 12 sztuk: 800 g m±ki 200 g mielonych migdałów 42 g ¶wieżych drożdży 400 ml letniego mleka 2 łyżeczki cukru waniliowego 100 g cukru 3 jajka 100 g miękkiego ma