Polowo, ogrodniczo, kuchennie
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów World Bread Day 2016 (October 16) Raise Awareness! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Blog > Komentarze do wpisu
Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym

28511738_2192129147464678_1212217821_n

Nieco zimowe klimaty ;)

Dla 4 osób:

2 czerwone cebule

5 gałązek tymianku lub łyżka suszonego

400 g polędwiczki wieprzowej

2 łyżki oleju

200 g żurawiny w słoiku

30  masła

sól, pieprz

Cebulę pokroić w piórka. Polędwiczkę posolić i popieprzyć podsmażyć ze wszystkich stron na oleju, następnie przełożyć do piekarnika i piec 15 min w  temperaturze 180st C. Zawinąć w folie aluminiową, trzymać w cieple. Na pozostałym oleju podsmażyć cebulę, dodać żurawinę i tymianek oberwany z gałązek lub suszony. Zagotować, dodać masło, doprawić do smaku. Mięso pokroić na porcję i podawać z żurawinowym sosem.

Przepis z gazetki reklamowej Penny.

piątek, 20 lipca 2018, karto_flana
Tagi: wieprzowina

Polecane wpisy