Polowo, ogrodniczo, kuchennie
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów World Bread Day 2016 (October 16) Raise Awareness! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne rondel
Blog > Komentarze do wpisu
Keks ze ¶liwkami

300g ¶liwek

4 łyżki masła

1,2 łyżeczki proszku do pieczenia

pół łyżeczki cynamonu

150 g cukru

160 g m±ki

3 jajka

Umyte i wypestkowane ¶liwki usmażyć na 1 łyżce masła aż puszcz± sok, ale jeszcze się nie rozpadn±.

Wymieszać z cynamonem, przełożyć na sitko, poczekać aż odleci sok, sok zachować. 

Pozostałe masło rozpu¶cić i wystudzić. M±kę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem, dodać m±kę i wymieszać, następnie stopione masło i wymieszać. Na koniec odcedzone ¶liwki i wymieszać lekko łyżka. Przełożyć do foremki keksowej, piec w temperaturze 180st C ok 45 minut. Podawać z sokiem ze ¶liwek.



poniedziałek, 06 sierpnia 2018, karto_flana

Polecane wpisy

  • Sałatka z kiełbasy

    Danie z Bawarii. Dla 2 osób: 300 g mortadeli 1 cebula 3 ogórki konserwowe 6 łyżek oleju 4 łyżki octu 6 łyżek wody 1 łyżeczka musztardy natka pietruszki (wzięłam

  • Chleb wiejski Kerstin Rentsch

    Zaczyn: 100 g m±ki pszennej (typ 450) 40 g drożdży ¶wieżych 1/2 łyżeczki cukru Ciasto wła¶ciwe: 400 g m±ki pszennej (typ 450) 250 g m±ki żytniej 1 łyżka soli 1

  • Placek jogurtowy

    Prosty przepis na ciasto bez tłuszczu. Na formę o ¶rednicy 26 cm. 2 pojemniki jogurtu naturalnego (po 250 g) 2 szklanki m±ki 1 szklanka cukru 1 jajko 2 łyżeczki