Polowo, ogrodniczo, kuchennie
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów World Bread Day 2016 (October 16) Raise Awareness! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne rondel
Blog > Komentarze do wpisu
Obazda z sera koziego

Jak co roku w czasie Oktoberfest prezentuję wam bawarskie danie. Oktoberfest zaczął się zeszłej soboty i potrwa jeszcze przez kolejny tydzień. U mnie tym razem obazda- pasta do pieczywa spożywana tradycyjnie z preclami i popijana piwem.

IMG_1729Dla 4 osób:

300 g koziego camambertu

3 cebule dymki

50 g miękkiego masła

100 g kwaśnej śmietany

1 1/2 łyżki mielonej papryki

sól

Cebule umyć i posiekać, część zielonego szczypioru odłożyć do dekoracji. Ser pokroić w kostkę, następnie rozgnieść widelcem, podobnie masło. Wymieszać ser i masło ze śmietaną i polową papryki. Dodać cebulę i wymieszać. Przybrać szczypiorem i pozostałą papryką.

Zapraszam was także po inne przepisy na obazdę tutaj : http://zkartoflanegopola.blox.pl/2010/09/Bawarska-pasta-serowa-Obazda.html

Przepis z: Meine Familie und ich books- Alpenküche für zu Hause".

Pozdrowienia z Bawarii :)

 

piątek, 28 września 2018, karto_flana

Polecane wpisy

  • Kapusta szpiczasta z mielonym mięsem

    Dziś bardzo proste danie, ale w sam raz na chłodne dni. Dla 4 osób 1 główka kapusty szpiczastej 400 g mielonego mięsa wołowego 500 ml bulionu 1 cebula 2 łyżeczk

  • Placek z ajerkoniakiem

    Proste i pyszne ciasto. Na formę keksową o boku 30 cm: 5 jajek 250 g cukru pudru 2 opakowania cukru waniliowego 250 ml oleju słonecznikowego 250 ml ajerkoniaku

  • Ziemniaczane łódeczki

    Dla 4 osób: 4 duże kartofle po 300 g marchewek i różyczek brokułu 1 cebula 1 ząbek czosnku 200 g pieczarek 300 g piersi z kurczaka 2 łyżki oleju 500 ml bulionu