Polowo, ogrodniczo, kuchennie
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów World Bread Day 2016 (October 16) Raise Awareness! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne rondel
Blog > Komentarze do wpisu
Kapusta szpiczasta z mielonym mięsem

IMG_1977

Dziś bardzo proste danie, ale w sam raz na chłodne dni.

Dla 4 osób

1 główka kapusty szpiczastej

400 g mielonego mięsa wołowego

500 ml bulionu

1 cebula

2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki

sól, pieprz

olej

Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju, dodać mięso i smażyć aż powstaną chrupiące gródki. Kapustę obrać z zewnętrznych liści, pokroić na ćwiartki i wyciąć głąb. Pokroić w kostkę. Dodać do mięsa i zalać bulionem. Gotować krótko razem ok. 10 minut, ponieważ kapusta szpiczasta szybko się gotuje. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.

piątek, 30 listopada 2018, karto_flana
Tagi: kapusta

Polecane wpisy