Polowo, ogrodniczo, kuchennie
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów World Bread Day 2016 (October 16) Raise Awareness! Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne rondel
Blog > Komentarze do wpisu
Szwedzki biszkopt z jabłkami

IMG_0277

Polecam :)

7 jabłek

sok z cytryny

4 jajka

325 g cukru

120 g masła

125 ml mleka

300 g mąki

3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżeczka cynamonu

cukier puder

Jabłka obrać, pokroić na ósemki. Skropić sokiem z cytryny. Jajka ubić z 250 g cukru na puszystą masę. Mleko zagotować z masłem, gorące wlewać cienką stróżką do jajek mieszając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsypywać porcjami do masy i lekko wymieszać. Masę przelać na natłuszczoną blachę, wygładzić. 75 g cukru wymieszać z cynamonem. Na cieście poukładać jabłka, posypać cukrem z cynamonem. Piec 25-30 minut w temperaturze 200st C (z termoobiegiem- 175). PO wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Przepis z :"Laura. Backen" nr 3/2015

Przepis dodaję od akcji Kuchnia skandynawska

beznazwy

poniedziałek, 05 listopada 2018, karto_flana
Tagi: jablka ciasto

Polecane wpisy

Komentarze
2018/11/05 16:02:08
No wlasnie ..

Ania z Polskie-Ogloszenia.PL